fbpx
Online-Assistent-Petra-Buro-Dink

Een online assistent wat is dat precies?

Een online assistent is zelfstandig en professioneel iemand die op afstand andere ondernemers ondersteund. In het buitenland al een bekend begrip, maar een nieuw en opkomend beroep in Nederland. Wat ze precies doen en wat het je oplevert vertel ik je hier.

Wat zijn de benamingen van een online assistent?

Er zijn verschillende soorten benamingen: Virtual Assistant, VA, Virtueel Assistent, Online Assistent. Allemaal zelfstandige ondernemers met vaak behoorlijk wat ervaring, die op afstand ondernemers ondersteunen.

Wat doet een online assistent en waar kan ik ze voor inzetten?

Iedere online assistent heeft zijn of haar eigen expertises. Ze ondersteunen vaak op administratief, technisch of creatief gebied. Hierbij kun je denken aan boekhouding, administratieve taken, social media design en beheer, website design en beheer, agendabeheer, emailbeheer enz. Daarnaast staan ze altijd open om samen met je te kijken of een taak die ze nog niet beheersen, zich aan te leren en ervoor te zorgen dat het naar jouw wens wordt uitgevoerd.

Dus eigenlijk alles wat iemand vanuit een computer kan doen, is mogelijk om uit te besteden aan een online assistent. Zelfs die werkzaamheden waar jij tegen op ziet, een hekel aan hebt of gewoonweg niet aan toe komt.

online assistent werkt op afstand vanuit eigen computer

Kan ik een online assistent vertrouwen?

Doordat online assistenten ook zelfstandig ondernemers zijn, zullen ze jou tevreden moeten stellen met het werk wat ze voor jou uitvoeren, anders komt er voor hun géén brood op de plank. Ze weten dus zelf ook heel goed wat ondernemerschap is. 

Natuurlijk is het wel belangrijk om elkaar te leren kennen, want zomaar een stukje van je onderneming uit handen geven, wat jij helemaal hebt opgebouwd hebt dat doe je niet zo snel. Als ik namens mezelf mag spreken dan vind ik het zelf ook enorm belangrijk om een bepaalde klik met mijn klant te hebben. Want als je mij inhuurt, dan gaan we samenwerken met elkaar. Het is dan belangrijk dat je elkaar een beetje kent en op elkaar kunt vertrouwen.

Na een kennismakingsgesprek, wat ik meestal via Google Hangouts of Skype uitvoer, krijg je als snel een beeld en een gevoel bij een persoon. Indien je nog even de kat uit de boom wilt kijken kun je bijvoorbeeld met wat kleine taken gaan uitproberen hoe het samenwerken bevalt.

Waarom zou je een online assistent inzetten?

Er zijn tal van redenen op te noemen waarom je online assistent kunt inzetten, hier noem ik er een aantal waarvan ik denk, daar heb je als ondernemer wat aan:

Je bespaart op kantoor & middelen.

Online assistenten werken op eigen locatie met eigen middelen, iets waar jij geen cent aan hoeft uit te geven. Zo hoeft je dus niet te zorgen voor computers en kantoorruimte. Ook de kosten voor vakantiegeld, vakantietijd, vrije dagen of onbenutte tijd zijn niet van toepassing. 

Verzet meer werk binnen dezelfde tijd met een Online Assitent.

Bedenk eens hoeveel werkzaamheden jij op 1 dag kunt uitvoeren, voor social media ben je al gemakkelijk weer een half uur verder. En dan nog niet eens te denken aan de administratie, email enz. Als je dit uitbesteed, kun jij heel wat extra tijd over hebben voor andere belangrijke zaken.

Een online assistent zorgt voor minder stress

Als ondernemer moet je de zaak draaiende houden hierbij kun je vaak niets anders doen dan al dat noodzakelijke uitvoeren waar je al je aandacht bij moet gebruiken. Om als onderneming te kunnen groeien heb je ook een aantal uur nodig om hieraan te werken, wat je vaak niet meer aan toe komt. Stuur de werkzaamheden door naar je online assistent en je voelt je meteen een stuk opgelucht en minder stressvol.

Een sterke meedenker.

Een online assistent is niet alleen iemand die taken van je overneemt, maar iemand die ook met je meedenkt. Ze zijn er voor je om samen met jou de onderneming tot een succes te maken. Ze kunnen zorgen voor een frisse blik die kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van jouw onderneming.

Jouw behoeften staan voorop!

Met jouw online assistent bouw je een band op want je werkt tenslotte samen aan jouw onderneming. Deze staat voor je klaar en richt zich op jouw wensen en behoeften. Zo zijn ze heel flexibel en kun je ook de gewenste aantal uren naar eigen behoefte bespreken. Zo kun je afspraken maken voor taken die uitgevoerd worden per uur, op maandbasis of projectbasis.

Meer aandacht voor je onderneming, je passie.

Jouw core business is waarom jij de onderneming bent gestart, jouw passie! Door alle taken die bij het ondernemen komen kijken, ben je een groot deel kwijt aan andere dingen. Besteed wat taken uit, en je hebt meer ruimte en tijd voor jouw passie.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

Neem contact met me op dan kunnen we samen bekijken hoe we binnen jouw onderneming meer snelheid kunnen maken.

Kopje koffie - Buro Dink

Petra

Vond je dit artikel leuk? deel het!

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Email
Share on WhatsApp

Recente blogs

Laat je reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.